Veckobrev v.34

Vecka 34

Då var första veckan avklarad. Det har varit spännande att träffa gruppen. Veckan har varit blandad med både gruppstärkande aktiviteter som lekar och övningar samt vanlig klassundervisning. Det som är extra viktigt i början är att jobba med gruppen. Klassen och jag behöver lära känna varandra för att bygga upp ett bra arbetsklimat. Vi kommer prata mycket om arbetsro och arbetsmoral. i Skolan och i klassrummet gör man sitt bästa och tar hjälpa när man behöver. Vi har jobbat med:

Svenska: Skrivit stafettberättelser, eleverna har jobbat i mindre grupper och skrivit berättelser som de sedan fått läsa upp för klassen. Eleverna har även fått skriva personliga brev om sig själv som jag ska läsa så fort jag får möjlighet. Eleverna kommer varje morgon att läsa ca 10 minuter i sin läsebok. Viktigt att eleverna alltid har böcker. Det finns ett bibliotek på skolan som har bra och uppdaterade böcker.

Religion: Vi har börjat prata allmänt om vad religion är och vad den kan fylla för funktion. När vi pratat/läst färdigt generellt om religion så kommer vi att fokusera på Judendomen.

Biologi: 20 september så åker klassen till naturskolan för att lära sig mer om ekologi, samspel och samarbete i naturen. Därför har jag valt att börja med detta område i NO. Vi läser gemensamt i en bok som vi sedan skriver anteckningar. Anteckningarna är viktiga då de kommer behövas till ett prov som kommer framöver. Området är då ekologi.

Eng: Jag har idag låtit eleverna skriva ett test som visar lite om läsförståelse ordförståelse och berättande. Några av eleverna hann jag intervjua, inte alla. När jag gått igenom testet kommer jag kunna lägga upp undervisningen på rätt nivå.

Nästa vecka:

Eng: Börja med läroboken Good stuff, läs/övningsbok. Eleverna kommer få en glosläxa som det blir förhör på fredag. Glosorna kommer var kopplade till kapitlet i boken. Kommer även jobba med hörförståelse och läsförståelse.

Svenska: Vi kommer börja med ett skrivprojekt, har inte bestämt vilket än. Vi kommer även jobba med skiljetecken.

Bi: Jobba vidare med ekologi.

Re: Generellt om religion, eventuellt börjar vi med Judendomen.

Övrigt: Påminner om idrotten på måndag, glöm inte ombyte. Se till att följa bloggen, skriv in er epost under så får ni alla uppdateringar.

/Trevlig helg
Martin och Caroline.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *