Veckobrev v.37

Vecka 37.

Hej. Tack till alla som var här på föräldramötet. Det var roligt att träffa er och höra er diskutera i klassrummet. Min uppfattning var att de allra flesta upplevede att arbetsron och klimatet i klassen förbättras, vilket jag hört själv från andra kollegor och eleverna själv.

Ett av utvecklingsområdena just nu är idrotten. Nu på måndag och torsdag är det idrott och jag och Caroline har pratat om att eleverna ska ha med sig idrottskläder om de kan delta. Kan de inte delta så ska det meddelas innan lektionen börjar, antingen med en lapp eller ett mail till Caroline, i andra hand till mig. Jag och Caroline gick in i både pojkarnas och flickornas duschrum och det är inget fel på dem. Som andra vanliga allmäna duschrum. Alla ska duscha, vi har pratat om personlig hygien m.m. Gör detsamma hemma med.

Onsdag nästa vecka ska vi till naturskolan. Det blir en heldag med lära om naturen och ekologi. Vi åker buss från skolan och får med oss hamburgare som vi kommer grilla på plats. Lämpliga kläder för utomhusdag.

Jag har lagt upp en ny länk där ni kan få texterna i engelska upplästa. Förutom själva texten så kan man välja att bara lyssna på orden. https://webbapp.liber.se/good-stuff-gold-5/ 

När det gäller klassföräldrar så utgick vi från klasslistan och de två som är just nu är Linda Eriksson (Alfons) och Rebecca (Evelyn). Ansvarig för Änbgyfacklan är Anders Jansson (Oskar) Jag behöver fler som skickar in sin mailadress. Anders behöver dem.

Vi har jobbat med:

Svenska: Skrivprojekt ”Den öde ön”. Texttypen instruerande texter.

Religion: Judendomen. Vi läser och skriver ner anteckningar. Anteckningarna finns på onenote.

Biologi: 20 september så åker klassen till naturskolan för att lära sig mer om ekologi, samspel och samarbete i naturen. Därför har jag valt att börja med detta område i NO. Anteckningarna finns på onenote.

Eng: Good stuff lärobok, text och workbook. Grammatik, A/an. Max movie.

Nästa vecka:

20/9 Naturkolan. Vi åker buss från skolan. Heldag ute.

Eng: Fortsättning från förra veckan.

Svenska: Fortsättning från förra veckan.

Bi: Fortsättning från förra veckan.

Re: Fortsättning från förra veckan.

/Trevlig helg


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *